Brudstykker…

Fortællingen om Indien er ofte hjemsøgt af gamle spøgelser: Indien er på én gang fattigt og farverigt, eksotisk og korrupt. En spirituel højborg med yogier, guruer og fakirer på sømmåtter, og et sted, hvor kvinder og kasteløse lever i bestandig undertrykkelse.

Denne bog fortæller en mere nuanceret historie om Indien; en historie, der fokuserer på de sociale, økonomiske og politiske nybrud, der skyller ind over landet i disse år.

Det er en udvikling, vi bør interessere os for. I 2022 forventes Indien at blive verdens folkerigeste nation og verdens fjerdestørste økonomi. Indien har et frodigt demokrati, en fri presse og en hurtigt voksende engelsktalende middelklasse med stærke forbindelser til Vesten.

Bogen henvender sig til enhver, som ønsker at blive klogere på Indien, dét være sig turister og erhvervsfolk klar til afrejse, studerende på gymnasie- og universitetsniveau og alle andre, som ønsker at forstå, hvad der rører sig i landet, der bliver toneangivende i det 21. århundrede.

Brudstykker af det moderne Indien udkommer ved Forlaget Univers den 15. august 2017 i forbindelse med 70. året for Indiens uafhængighed.

Bogen kan købes hér.