Hvem er jeg?

Mit navn er Peter Johansen.

Jeg er ekstern lektor ved Aarhus Universitet og tilknyttet Grundtvigs Højskole, hvor jeg underviser i sydasiatisk historie og samfund.

Derudover holder jeg foredrag og kulturforberedende workshops om Indien på gymnasier, efterskoler, CBS og diverse foreninger (se Referencer), samt jævnlige besøg i medierne (se Radio & TV). Lige nu går det meste af tiden med at lægge sidste hånd på bogen: Brudstykker om det moderne Indien, som udkommer ved forlaget Univers i 2017.

Jeg er uddannet civiløkonom og cand. phil. i historie med speciale i Indien, og har rejst i Sydasien de seneste 25 år. Først som backpacker, siden i forbindelse med mine studier. Jeg skrev semesteropgave på nationalarkivet i New Delhi, og tilbagte fem måneder på lokalarkivet i Peshawar, Pakistan i forbindelse med mit speciale.

Jeg har 16 års erfaring fra i IT-branchen (SAP HR), hvor jeg har arbejdet som freelancer, ekstern konsulent & projektleder. I den forbindelse har jeg fået et indgående kendskab til et bredt udsnit af private og offentlige virksomheder.

Jeg har arbejdet på alle niveauer i organisationen, både operationelt og ledelsesmæssigt, og har stiftet bekendtskab med en mangfoldighed af opgaver, fra salg og undervisning, til analyse og teknisk nørderi, til koordinering og ledelse.

Jeg ønsker at agere i krydsfeltet mellem erhvervslivet og den akademiske verden, og tror, at min personlige og akademiske viden om Indien, kombineret med min indsigt i erhvervslivet, kan være nyttig for alle, som ønsker et dybere kendskab til dette mærkelige, smukke og ofte uransagelige land, Indien.

Se også mit CV_Peter Johansen