Om bogen

Fortællingen om Indien er ofte hjemsøgt af gamle spøgelser: Indien er på én gang fattigt og farverigt, eksotisk og korrupt. En spirituel højborg med yogier, guruer og fakirer på sømmåtter, og et sted, hvor kvinder og kasteløse lever i bestandig undertrykkelse.

Brudstykker af det moderne Indien fortæller en mere nuanceret historie om Indien; en historie, der fokuserer på de sociale, økonomiske og politiske nybrud, der skyller ind over landet i disse år.

Det er en udvikling, vi bør interessere os for. I 2022 forventes Indien at blive verdens folkerigeste nation og verdens fjerdestørste økonomi. Indien har et frodigt demokrati, en fri presse og en hurtigt voksende engelsktalende middelklasse med stærke forbindelser til Vesten.

Bogen henvender sig til enhver, som ønsker at blive klogere på Indien, dét være sig turister og erhvervsfolk klar til afrejse, studerende på gymnasie- og universitetsniveau og alle andre, som ønsker at forstå, hvad der rører sig i landet, der bliver toneangivende i det 21. århundrede.

Bogen kan købes hér, eller i de fleste store boghandler.

Læs indledningen her:

Indledning til Brudstykker

Og dispositionen her, med mulighed for at dykke ned i de første par sider af hvert kapitel:

Kapiteloversigt

Samt en detaljeret kildeoversigt, der kan bruges til undervisningsbrug:

Detaljeret kildeoversigt

Og endelig… anmeldelser af Brudstykker:

Anmeldelser

twitter